Ce se întâmplă dacă partenerul dvs. are disfuncție erectilă?

Ce se întâmplă dacă partenerul dvs. are disfuncție-erectilă

Sa facem un plan

Ce trebuie sa stiti despre DE.

Daca credeti ca partenerul dv. are DE, sa stiti ca nu sunteti singura! Se estimeaza ca peste 150 de milioane de barbati au anumite tipuri de dificultati cu erectia. Problemele sunt cu atat mai probabile, cu cat barbatii inainteaza in varsta. Nu mai putin de unul din fiecare doi barbati intre varstele de 40 si 70 de ani au un anumit grad de probleme cu erectia.  

Poate ca dv. v-ati linistit afland ca problema aceasta este foarte frecventa; este insa foarte probabil ca partenerul dv. crede ca DE este atat de tulburatoare de parca el ar fi singurul barbat din lume care are DE. Uneori femeilor le este greu sa inteleaga modul in care senzatia de masculinitate a unui barbat - cine este el ca barbat - este legata atat de indeaproape de realizarea (sau nerealizarea) erectiei. Insusi cuvantul folosit anterior pentru a descrie DE - "impotenta" - indica lipsa de putere sau de forta.  

Este esential ca dv. sa intelegeti ca, pentru partenerul dv., faptul ca are o problema cu erectia este extraordinar de important. La drept vorbind, femeile nu au nici o tulburare cat de cat asemanatoare. Chiar daca o femeie nu este excitata sau interesata de sex, ea poate, totusi, sa aiba un act sexual. Problemele cu erectia ale partenerului dv. sexual pot sa i se para acestuia un esec lipsit de orice rezolvare - nu exista nici o cale prin care barbatul sa se "prefaca" sau sa "simuleze" ca are erectie.

Chiar daca priviti lucrurile cu simpatie si oferiti sprijin, s-ar putea sa 
constatati ca partenerul dv. nu vrea sa discute despre problema pe care o are sau ca se retrage din relatia sexuala.   
Este important sa nu va angajati in "jocul de-a cine-i de vina" - nimeni nu-i de vina pentru DE. Multe femei se gandesc ca DE inseamna ca ele nu mai sunt atragatoare sau ca partenerul pe care il au si-a pierdut interesul fata de ele. Cu toate acestea, rezolvarea problemei nu va fi ajutata cu nimic daca veti da vina pe dv. sau pe partenerul dv.

Vestile bune

Exista si vesti bune despre DE. Pentru partenerul dv. sunt disponibile acum 
tratamente medicale eficiente si lipsite de pericole. In combinatie cu buna 
comunicare (si, daca este necesar, cu terapia sexuala sau a cuplului), cele mai multe cupluri pot isi pot relua o relatie sexuala satisfacatoare. Intotdeauna este bine sa avem un plan de actiune, un plan de a face fata problemelor din jurul DE.

De ce mai este nevoie de terapie a cuplului daca DE este, in cea mai mare parte, o problema medicala? Este adevarat ca medicamentele si alte tratamente pot sa il faca pe partenerul dv. sa aiba din nou erectii. Tratamentul medical nu garanteaza, insa, ca dv. si partenerul dv. veti reveni cu usurinta la o relatie sexuala satisfacatoare. Uneori retragerea din relatiile sexuale si sentimentele de respingere sau de rusine care pot sa apara in urma DE necesita timp si asistenta profesionala pentru a fi anulate si depasite.

Director Firme