Disfunctii sexuale femei si barbati

Disfunctii-sexuale-femei-si-barbati

Daca exista probleme in atingerea orgasmului, masturbarea poate fi recomandata. Stimularea cu un vibrator inainte de a face sex cu partenerul poate fi de ajutor. Sunt cazuri in care e nevoie de o stimulare de pana la o ora inainte de a face sex. Multe femei nu au orgasm in timpul actului sexual. Daca se doreste obtinerea unui orgasm, se poate incerca impreuna cu partenerul stimularea delicata a clitorisului.

In cazul durerilor in timpul actului sexual, poate fi de ajutor incercarea de pozitii noi. Cand femeia se afla deasupra partenerului sexual, aceasta are mai mult control asupra penetrarii si miscarii. Golirea vezicii urinare, folosirea unor creme sau o baie calda inainte de actul sexual pot fi de ajutor. Daca durerea este simtita in continuare, trebuie consultat un medic. Daca aveti un vagin stramt, puteti incerca folosirea unui tampon pentru ajuta la relaxarea vaginului. Medicul specialist poate da mai multe informatii in acest sens.

Tratament medicamentos

Daca ati ajuns la menopauza sau daca aveti uterul si/sau ovarele extirpate chirurgical, administrarea de estrogen poate ajuta. Terapia estrogenica poate fi o solutie.

Nu s-au intreprins prea multe studii asupra efectelor testosteronului sau Viagrei asupra femeilor, astfel incat medicii nu se pot pronunta asupra eficacitatii lor. Atat testosteronul, cat si Viagra, pot avea efecte secundare serioase, astfel ca utilizarea lor probabil ca nu merita riscul.

Terapii alternative

Este foarte important sa stim cat mai multe despre propriul corp si cum functioneaza acesta. Intrebati-va medicul despre cum pot afecta viata sexuala diferite medicamente, maladii, operatii, varsta, sarcina sau menopauza.

Incercati sa va focalizati asupra senzatiilor, rugandu-va partenerul sa va faca masaj, iar dumneavoastra comentati ce va place si dati indicatii (de exemplu mai repede, mai incet etc). Fanteziile sexuale va pot intensifica dorinta. Incordarea si apoi relaxarea muschilor vaginului va poate creste excitatia. Incercati si alte activitati sexuale in afara actului sexual, cum ar fi masajul, sexul oral sau masturbarea.

Discutia cu partenerul

Vorbiti cu partenerul dumneavoastra despre ce va place si va displace fiecaruia sau despre ce ati dori sa incercati. Cereti ajutorul partenerului dumneavoastra. Amintiti-va ca partenerul dumneavoastra poate sa nu vrea sa incerce ceea ce va doriti dumneavoastra sau ca dumneavoastra nu va doriti ceea ce isi doreste partenerul dumneavoastra sa incerce.

Ar trebui sa va respectati placerile si neplacerile fiecaruia. Aceasta va va ajuta sa aveti o relatie sexuala satisfacatoare cu partenerul dumneavoastra. Daca nu puteti vorbi cu partenerul, medicul sau consilierul dumneavoastra va pot ajuta.

Daca simtiti ca partenerul dumneavoastra abuzeaza de dumneavoastra, comunicati acest lucru medicului.

Medicul poate da idei despre cum sa va tratati problemele sexuale sau va poate trimite la un sexolog sau la un consilier in cazul in care este nevoie.

Imbunatatirea vietii de cuplu

Imbunatatirea vietii sexuale la barbati.

Daca sunt probleme in cuplu incercati sa le descoperiti si (daca este posibil) sa le rezolvati.

Fiti atent/a la nevoile partenerului. Femeile si barbatii sunt diferiti, mai ales in ceea ce priveste viata sexuala. Fiti pregatiti sa faceti mici concesii cu privire la fanteziile si nevoile partenerului.

Jucati-va, distrati-va si mai ales nu va rusinati sa propuneti ceva nou. Cel mai mare inamic al unei bune vieti sexuale este rutina.

Fiti deschisi la noi amicitii, la noi cunostinte, stimuli noi ce pot aduce in cuplul vostru o gura de aer proaspat, noi idei.
Imbunatatirea vietii sexuale la femei.

O pauza din cand in cand. Un weekend cu prietenele pentru ea, o seara cu baietii pentru el, sau chiar o vacanta. Va face momentele petrecute impreuna mai placute.

Gelozia? In doze mici, da. Poate fi un joc stimulant, un joc ce poate aduce idei noi, motivatii noi. Va place noul vostru coleg? Incercati sa i-o spuneti si partenerului (pastrand totusi o limita de siguranta, nu se stie niciodata…)

Un film erotic? Inca o data….da.

Un pic de romantism nu da gres. E adevarat ca barbatii tind sa fuga de momentele mai romantice (asta daca nu sunt la inceputul relatiei), dar e adevarat si ca din cand in cand pot sa faca un minim efort pentru a satisface nevoile partenerei. Si apoi….recompensa ii va motiva sa o faca si alta data.

Fantezia, marele vostru aliat. Sa nu va fie frica de propriile fantezi, si nu judecati fanteziile partenerului. Fantezia este principalul aliat al unei vieti sexuale nemaipomenite.

Director Firme