Cum funcționează pilulele contraceptive

 • Yasmin
  yasmin pret
  4/5
  13 Lei 279 Lei

  Yasmin– este un medicament folosit pentru a preveni sarcina nedorită și a stabiliza ciclul menstrual.

  Cumpara Yasmin »
 • Microgynon 30
  microgynon
  4.8/5
  5 Lei 203 Lei

  Microgynon 30 este inclus în lista celor mai eficiente contraceptive orale vândute în România. Medicamentul este ideal pentru femeile care intenționează să rămână gravide în câțiva ani. În timp ce luați pastile, probabilitatea de sarcini este mai mică de 0,1%. La câteva săptămâni după întreruperea tratamentului, fertilitatea este complet restaurată. 

  Cumpăra Microgynon 30 este, de asemenea, necesar pentru unele probleme ginecologice. Medicamentul stabilizează ciclul lunar și ameliorează durerea în timpul menstruației.

  Cumpăra Microgynon 30 »

Medicamentele care influențează moderat un sistem sexual si reproductiv prezinta o amenințare cea mai mica pentru organism. După oprirea primirii a medicamentului, fertilitatea ar trebui să fie complet restaurată. 

A doua calitate este eficiența. Contraceptivele hormonale sunt cel mai sigur mod de a preveni sarcina. Probabilitatea de sarcini în timpul tratamentului cu medicamente este mai mică de 0,1%. 

A treia linie, obligatorie pentru medicamentele din această categorie, este un preț accesibil. Multe femei utilizează contraceptive de ani de zile. Vizitele regulate la farmacie nu trebuie să provoace dificultăți financiare. 

Pentru această categorie, am luat medicamente care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate. Mikroginon 30 și Yasmin împiedică fertilizarea oului, stabilizează ciclul menstrual și ajută la rezolvarea unor afecțiuni delicate. Vizitatorii farmaciei online vor putea rezolva toate problemele delicate fără mari cheltuieli și fără riscuri pentru sănătate. 

Contraceptivele afectează glanda pituitară, blocând eliberarea hormonilor necesari pentru maturarea ovulului. Astfel, acestea împiedică apariția ovulației, reducând probabilitatea de sarcinii la zero. Ca o măsură suplimentară de protecție, unele medicamente fac mucusul intrauterin mai gros, ceea ce împiedică intrarea spermatozoizilor în ouă. 

Modificarea fundalului hormonal al organismului feminin, pilulele contraceptive ajută la îmbunătățirea sănătății: 

 •  ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual (dureri abdominale, migrene, schimbări de dispoziție etc.) sau eliminarea completă a acestora; 
 •  reducerea riscului de apariție a tulburărilor oncologice; 
 •  stabilizarea ciclului menstrual; 
 •  prevenirea dezvoltării osteoporozei; 
 •  ajuta la evitarea sarcinii ectopice; 
 •  ameliorarea acneei, îmbunătățirea stării pielii și a părului; 
 •  reduce greutatea corporală. 

Medicamentele hormonale sunt folosite nu numai pentru a proteja împotriva sarcinii neplanificate, dar și ca medicament pentru o serie de afecțiuni. Astfel de medicamente îmbunătățesc funcționarea sistemului reproducător al organismului și au un efect pozitiv asupra sănătății in general. 

Tipuri de contraceptive hormonale

Contraceptivele sunt împărțite în trei tipuri: combinate, mini-băuturi și medicamente pentru contracepția de urgență. Fiecare tip de medicament are caracteristici unice. 

Medicamente combinate

Contraceptivele orale combinate conțin două ingrediente active. Experții consideră cele mai eficiente două combinații: etinilestradiolul și drospirenona (Yasmin), precum și etinilestradiolul și levonorgestrelul (Mikroginon 30). Interacțiunea a două substanțe normalizează echilibrul hormonal al organismului și vă permite să controlați ovulația. Există și alte combinații de componente existente. 

Medicamente combinate cu utilizare regulată asigură protecția împotriva sarcinii nedorite în mai mult de 99% din cazuri. În plus, medicamentele reduc riscul proceselor inflamatorii, chisturilor ovariene și altor boli. 

Mini-pilulele 

Mini-pilulele conțin numai hormon de progesteron. Anticoncepționalele sunt destinate mamelor care alăptează și femeilor pentru care estrogenul este contraindicat. Eficacitatea medicamentelor de acest tip atinge 97%. 

Spre deosebire de alte specii de pilule contraceptive, mini-pilula poate lua în condiții de siguranță femeile care suferă de hipertensiune arterială. Combinația de comprimate și nicotină nu este contraindicată. 

Medicamentele care conțin un ingredient activ nu afectează ciclul menstrual și acoperă o gamă mai mică de probleme intime. 

Preparate pentru contracepția de urgență

Acest tip special de pilule contraceptive care urmează să fie luate la scurt timp după actul sexual neprotejat. Medicamentele conțin doze mari de hormon levonorgestrel, care blochează ovulația, dar nu afectează fătul în cazul în care concepția a avut loc. 

Contraceptivele de urgență rămân eficiente timp de 120 de ore după sex. După această perioadă, este imposibil să le luăm. Trebuie de avut în vedere că eficacitatea pastilelor depinde de cât timp a trecut de la contactul sexual. 

Cum sa alegi un medicament potrivit

Selectând pilulele contraceptive, trebuie să acordați atenție mai multor factori, inclusiv fenotipul, înălțimea, vârsta și greutatea unei femei și istoria sarcinilor ei. Având în vedere toate detaliile, utilizarea unui contraceptiv va fi cât se poate de confortabilă. 

Doza de medicamente depinde în principal de vârsta pacientului. Medicamentele combinate cu doze micro sau mici sunt prescrise femeilor tinere în vârstă de 16-35 de ani. La vârsta de 36-49 ani, conținutul substanței active trebuie crescut. 

Și după menopauză, medicamentele cu doză mare sau progesteron sunt utilizate pentru a stabiliza activitatea organelor pelviene. 

În mod independent alege pilula contraceptivă drept este foarte dificil. Prin urmare, femeile care nu au luat anterior medicamente hormonale sunt sfătuite să consulte un medic. 

Cât de sigure sunt pilulele contraceptive

Contraceptivele selectate corespunzător nu dăunează sănătății femeilor. Activitatea sistemului reproductiv este restabilită imediat după întreruperea primirii a pastilelor. 

Unii pacienți au efecte secundare în timpul care se utilizează pilule contraceptive: 

 •  Mărirea sânilor, mărind sensibilitatea. 
 •  Greață și vărsături. 
 •  Amețeli. 

Tulburările concomitente apar de obicei în primele câteva săptămâni de la primirea pastilelor contraceptive. Dacă o femeie suferă un disconfort in-un timp îndelungat, ar trebui să se consulte cu un doctor. De asemenea, motivul vizitei al spitalului ar trebui să fie cu probleme serioase de sănătate cauzate de contraceptive: aritmie cardiacă, scăderi ale tensiunii arteriale și altele. 

În ciuda posibilității de efecte secundare, pilulele contraceptive sunt considerate cel mai sigur mod de a utiliza contracepția femeilor. Acestea afectează ușor organismul și nu provoacă efecte ireversibile. 

Director Firme