Simptomele menopauzei și tratamentul ei natural

Simptomele menopauzei

Cu siguranță există cazuri în care terapia hormonală poate fi inutilă sau periculoasă.

În astfel de cazuri e mai indicat să folosiți ierburi pentru menopauză.

De fapt, lista semnelor menopauzei, care ar putea avea legătură cu această perioadă mai specială din viața unei femei, este impresionant de lungă.

Motivul ar fi din cauză că există 3 grupe de simptome: premenopauzal (experimentat înainte de adevărata menopauză), menopauzal și perimenopauzal (după sfârșitul menopauzei).

Clomifen
Clomid,clomifen, Clostilbegyt
5/5
5 Lei 505 Lei

Clomifen / Clostilbegyt. După primirea acestui preparat în casa Dumneavoastră în sfârșit veți auzi voci amuzante ale copiilor - ale copiilor Dumneavoastră

Cumpărați Clomid »

Închipuiți-vă că fiecare simptom, ce are legătură cu menopauza, ar putea să aibă legătură și cu alte probleme de sănătate de asemenea: de menționat doar dezechilibrul hormonal de la orice vârstă, obiceiuri proaste de nutriție, somnul insuficient, stil de viață sedentară, consumul anormal de alcool, otrăvirea cu chimicale din gospodărie, expunerea la toxinele din mediu, etc.

Stresul, anti-concepționalele și unele terapii precum înlocuirea sintetică de hormoni pot duce la aceleași simptome

Printre cele mai frecvente simptome ale menopauzei ce au fost observate, sunt: bufeurile (valuri de căldură), anxietatea și depresia, slăbitul, creșterea părului pe față, piele subșire și uscată, libidou scăzut, cistită, uscare vaginală, simptome false de hipotiroidism, osteoporoză, exagerări datorită stresului, reținerea apei, etc.

Cu toate acestea, multe alte probleme legate de sănătate cum ar fi dureri la nivelul încheieturilor și a mușchilor, alergii, oboseala cronică, pofte după cofeină și/sau carbohidrați, păr uscat, migrene, hipoglicemia, lipsa concentrării și a memoriei și infecții vaginale.

Vă voi enumera în cele ce urmează o listă de sugestii cu schimbări pe care le puteți face la stilul vostru de viață, pentru a reduce efectele neplăcute ale dezechilibrului hormonal din organismul vostru.

Folosiți produse naturale de menopauză cu progesteron

Trebuie să vă măriți nivelurile de progesteron. Deficiența de progesteron e vinovată pentru creșterea în greutate, oboseală inexplicabilă, simptome de depresie, schimbări de stare, căderea părului, problemele legate de  memorie, pierderea libidoului, etc. Aplicați doze reduse de creme cu progesteron pe gât, brațe, sâni și burtică, cu 2 săptămâni înainte de menstruație.

Folosiți suplimente naturale pentru mărirea estrogenului.

Cimicifuga (Actaea Racemosa) este un fitoestrogen care vă ajută să controlați și să scăpați de o grămadă de simptome ale menopauzei: palpitațiile inimii, îngrășarea, transpirații nocturne, migrene, schimbări de stare și uscarea vaginală. Diverse scheme de tratament natural al menopauzei includ produse ce au la bază planta Cimicifuga. Eficacitatea acestor suplimente e foarte crescută, dar ar fi și mai bine să le luați împreună cu multivitamine pentru un sprijin total pentru organism.

Folosiți regulat vitamine, minerale și suplimente alimentare.

Aceasta nu e o reclamă cu care sunteți obișnuite – corpul vostru are nevoie de vitamine și minerale puternice. Alături de diferite suplimente puteți trece de discomfortul menopauzei și să vă simțiți minunat. Acizii grași cu Omega-3, de exemplu, ajută la reducerea simptomelor de menopauză și depresie. Remediile pe bază de plante pentru menopauză, împreună cu formule complexe de vitamine vă fac mai energici, accelerează metabolismul, întăresc sistemul imunitar, vă face bine la somn și la sistemul cardiovascular.

Aveți grijă de activitatea fizică.

Aceasta ar fi printre cele mai bune metode de a scăpa de problemele cu anxietatea și menopauza. Faceți mișcare cel puțin 3-4 zile săptămânal, dar scopul principal este să includeți exercițiul fizic în rutina zilnică. Activitatea fizică mărește masa musculară și scade riscul de a dezvolta osteoporoză. Este un factor-cheie în prevenirea diferitelor tipuri de cancer și probleme ale inimii.

Dacă veți combina activitatea fizică cu o dietă corespunzătoare și cu plante pentru menopauză – celebra plantă Cimicifuga, de exemplu – veți începe să slăbiți, să dormiți mai bine, să vă întăriți, să vă protejați oasele și să vă simțiți din ce în ce mai bine. Un beneficiu foarte important va fi o viață sexuală îmbunătățită și o imagine foarte bună despre sine.

Director Firme